Kris Peeters (CD&V) neemt zijn zitje in de Antwerpse gemeenteraad niet op. En dus komt Sam Voeten in beeld. De jonge papa van twee uit Merksem maakt een jeugddroom waar.
8 januari 2019

“Ik ben van jongs af al geïnteresseerd geweest in politiek. Ik ben dan ook blij dat ik hier de eed kan afleggen. Het zal in het begin zeker wat zoeken zijn. Met CD&V hebben we deze legislatuur een wat atypische rol. Na honderd jaar zitten we niet meer in het Antwerpse stadsbestuur. Het is ook geen evidente coalitie. Ze stond ook niet bovenaan de wenslijst van de Antwerpenaar. Met een links-rechtse coalitie kunnen we als centrumpartij in de oppositie wel een interessante rol spelen.”

 

De thema's waar Voeten zich op wil toeleggen, sluiten aan bij zijn rol als jonge vader. “Antwerpen moet een thuis zijn voor iedereen, en dus ook jonge gezinnen”, zegt hij. “En dat heeft te maken met mobiliteit, doorstroming en verkeersveiligheid, onderwijs en openbaar domein. Er zijn ook maar weinig Merksemnaren in de gemeenteraad, dus ook voor mijn district wil ik 'een oogje in het zeil houden'.”

 

Bron: Gazet Van Antwerpen, editie Stad en Rand. 8 januari 2019, pagina 15. ©Concentra, alle rechten voorbehouden.