CD&V Antwerpen pleit voor een kwaliteitshandboek, genderinclusieve formulieren en sterke band met zustersteden om gelijke rechten van LGBT+’s te promoten.
14 juni 2018

LGBT+ staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender en intersexual.  Steeds meer Antwerpenaren kennen het letterwoord sinds de hoffelijkheidscampagne waarbij o.a. verschillende gebouwen oplichten in regenboogkleuren. CD&V Lijsttrekker Kris Peeters en lijstduwer Orry Van de Wauwer lanceren voorstellen uit het CD&V programma voor holebi’s en transgenders die verder durven gaan. 

 

”In Antwerpen wapperen regenboogvlaggen, wandelen we over een regenboogoversteekplaats, zijn er campagnes en events zoals het Antwerp Queer Arts festival en de Antwerp Pride. Cd&V Antwerpen wil ook werk maken van een LGBT+ vriendelijke stad op alle domeinen”, licht lijsttrekker Kris Peeters toe.

In de woon- en zorgcentra zijn vaak niet alle reglementen aangepast aan de hedendaagse realiteit en (seksuele) diversiteit. Zo gebeurt het soms dat een holebi- of transgenderkoppel niet samen een kamer kan delen wanneer zij hun intrek nemen in een woon- en zorgcentrum. 

“Het verpleegkundig personeel is ook niet altijd vertrouwd met hoe zij het best omgaan met oudere holebi’s en transgenders. Daarom stellen wij voor om een kwalitatieve vorming en een kwaliteitshandboek te voorzien voor het verzorgend personeel en LGBT+-senioren ook een kamer te laten delen wanneer zij naar een woon- en zorgcentrum gaan”, aldus lijstduwer Orry Van de Wauwer.

 

Binnen het onderwijs wil CD&V de Antwerpse scholen aanmoedigen om gebruik te maken van het aanbod van LGBT+-groepen die persoonlijke getuigenissen komen brengen van jonge holebi’s en transpersonen.

 “Het is belangrijk dat seksuele geaardheid en genderdiversiteit bespreekbaar is in de klassen” benadrukt Van de Wauwer, die dit ook al aankaartte in het Vlaams parlement. “Dit is heel belangrijk voor het welbevinden van jonge holebi- en transgenderleerlingen.

 

De CD&V’ers stellen ook voor om binnen alle contacten en samenwerkingsverbanden met internationale zustersteden de gelijke rechten van LGBT+-personen te promoten. Voor het stadsbestuur vraagt CD&V om gebruik te maken van genderinclusieve formulieren. Ten slotte wil CD&V ook inzetten op dialoog tussen de verschillende etnisch-culturele, religieuze – en LGBT+-gemeenschappen in de stad. 

 

Antwerpen is een stad waar iedereen kan stralen en iedereen zichzelf moet kunnen zijn, zonder onderscheid naar geslacht, achtergrond, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur”, besluiten Peeters en Van de Wauwer.

 

Op 11 augustus neemt CD&V opnieuw met een praalwagen deel aan de optocht van de Antwerp Pride.

Op de foto staan van links naar rechts: Vincent Gysels, kandidaat district Antwerpen - Kris Peeters, CD&V lijsttrekker stad Antwerpen - Orry Van de Wauwer, CD&V lijstduwer stad Antwerpen