De afdeling van CD&V Berendrecht-Zandvliet-Lillo doet volgend jaar weer onder de eigen naam mee aan de verkiezingen van oktober. In 2012 maakte de partij deel uit van Team 2040, maar behaalde geen enkele verkozene.
16 november 2017

 

Sandra Suykerbuyk (48) trekt tijdens de komende verkiezingen de CD&V-lijst en Marcel Paardekam (53) staat op de tweede plaats. Dat werd tijdens het plaatselijke partijcongres afgesproken. Over de verdere invulling van de verkiezingslijst is nog niets bekend. CD&V wil in de volgende legislatuur opnieuw aan de politieke tafel zitten. Dat is nu niet het geval.

 

CD&V, sp.a en Open Vld trokken in 2012 onder de naam Team 2040 naar de kiezer. Het kartel hoopte zo sterker uit de bus te komen. Maar de kiezers dachten daar anders over. CD&V stond met vier kandidaten op de lijst en Open Vld met drie. Toch waren het alleen de sp.a-kandidaten van het kartel die werden verkozen. Zo verdween niet alleen CD&V, maar ook Open Vld zes jaar van het politieke toneel.

 

Daar wil CD&V volgend jaar verandering in brengen. Sandra Suykerbuyk, die vorige keer op nummer twee van Team 2040 stond en 153 voorkeurstemmen behaalde, trekt nu de lijst. Marcel Paardekam (53) staat op de tweede plaats. Hij is in de polder vooral bekend als gansrijder van de veteranen, die al vijf keer koning werd en één keer keizer.

 

Sinds september bestaat er in de polder voor het eerst een Jong CD&V-afdeling. Nick Van Roosbroeck (21) is een van de bestuursleden en neemt vanaf volgend jaar in elk geval actief deel aan de verkiezingen. Op welke plaats hij komt, wordt later bekeken. “Jongeren moeten nauwer betrokken worden bij de politieke besluitvorming, omdat ze geconfronteerd worden met problemen die hen direct aanbelangen”, zegt Van Roosbroeck. “Ik denk bijvoorbeeld aan het gebrek aan openbaar vervoer in de polderdorpen in het weekend en 's avonds. Jongeren zonder auto geraken bijna niet in de buurgemeenten. Eén keer per maand een feestbus inleggen naar feestjes bij die buren kan al een eerste stap zijn om de mobiliteit van de jongeren veilig te verhogen.”

 

Erik Vandewalle 

Artikel: Gazet van Antwerpen - editie Metropool/Noord, 16 november 2017, pagina 15 - Copyright © 2017 Concentra. Alle rechten voorbehouden.