Het district Wilrijk heeft donderdag de vijfhonderdste extra boom op het openbaar domein geplant. Daarmee is een van de doelstellingen uit het bestuursakkoord gehaald.
12 januari 2018

 

De symbolische vijfhonderdste boom die donderdag werd aangeplant in het Wanninckhovepark aan de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, is een notelaar. “Zijn vruchten hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholesterol, diabetes en ontstekingen”, vult districtsschepen voor Groenvoorziening Hans Ides (CD&V) aan.

 

Netjes verdeeld

De vijfhonderd extra bomen die er nu al staan, werden netjes verdeeld over straten en pleinen in de verschillende Wilrijkse wijken. Het Valaar kreeg er 84, de wijk Hoogte 48, Oosterveld-Elsdonk 48, de Koornbloemwijk 64, Centrum 154, Industrie 61 en Neerland 56.

 

“Dit jaar gaan we voor zeshonderd”, belooft Hans Ides. “En voor alle duidelijkheid: bomen die ­vervangen werden, tellen we niet mee.” 

 

Artikel: Gazet van Antwerpen - editie Metropool/Stad, 12 januari  2018, pagina 24 - Copyright © 2018 Concentra. Alle rechten voorbehouden.