De gloednieuwe fietsbrug over het Albertkanaal in Merksem krijgt opnieuw kritiek. Deze keer van Jong CD&V.
18 juli 2017

"De helling aan de Merksemse kant is te steil en komt uit op een onveilig knooppunt. Maak een rotonde aan de voet van de brug", stelde woordvoerder Pieter De Cock voor tijdens een actie gisteren.

 

De definitieve aanloophelling van de brug is nog niet meteen voor morgen.

 


"De helling is zo steil dat kinderen en ouderen er niet op geraken. Het ergste zijn de betonblokken onderaan. Die vormen in combinatie met de snelheid die je in de afdaling maakt een levensgevaarlijke hindernis. Bovendien moeten fietsers in een blinde hoek de straat oversteken."

 


Mogelijke snelle oplossingen volgens Jong CD&V: een rotonde op het knooppunt op de Oude Bredabaan, zodat de fietsers veiliger naar de straten rondom kunnen. "Best ontdubbel je ook nog het verbindingsfietspad waarbij je de Taxandriastraat gebruikt."

 


Daarnaast valt het Jong CD&V'er Sam Voeten op dat veel Merksemnaren zich afgesloten voelen van de andere districten. "De brug van den Azijn is gesloopt. Daardoor komt er extra (fiets)verkeer bij op de brug van het Sportpaleis en de nieuwe fietsbrug bij de IJzerlaan. Héél belangrijk dus dat ze allebei fietsvriendelijk zijn." (PHT)

 

(PHT)

Het Laatste Nieuws - editie Antwerpen Stad, 18 juli 2017, pagina 14 - Copyright  © 2017 De Persgroep. Alle rechten voorbehouden