CD&V district Antwerpen stelt topkandidaten voor
2 juli 2018

CD&V District Antwerpen heeft de drie eerste namen voor de kieslijst van oktober voorgesteld. Lijsttrekker is Jan Braeckmans (29), advocaat met een specialisatie in het ondernemingsrecht, en districtsraadslid voor CD&V in District Antwerpen. De 31-jarige Annelies Thoelen bekleedt de tweede plaats van de lijst. Ze is gespecialiseerd in cultuurbeleid werkt bij het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid. Op nummer drie staat districtsraadslid Dirk Vanlommel, gepensioneerd zaakvoerder van een installatiebedrijf van centrale verwarming en trotse inwoner van Antwerpen Linkeroever. Opvallend is dat Kris Peeters, vice-premier en lijsttrekker voor CD&V stad Antwerpen, de lijst duwt.

 

“Onze dagdagelijkse werking wordt binnen district Antwerpen vandaag al gedragen door jonge mensen, waarom zouden we hen dan geen prominente plaatsen geven op de lijst. Aan ervaring en competenties is er zeker geen gebrek”, aldus lijstduwer Kris Peeters. Braeckmans vult verder aan: “We leggen momenteel de hand aan een superdiverse lijst van kandidaten. Vandaag presenteren we enkel de top drie. Maar ik ben trots binnenkort onze lijst te kunnen voorleggen aan de kiezer. De top drie ziet er veelbelovend uit, maar we hebben nog veel meer in petto.”

 

 “We pleiten voor groen in iedere straat van ons district, voor bruisende wijken waar mensen samenkomen en er steeds iets te beleven valt,” daar maakt lijsttrekker Jan Braeckmans een speerpunt van.  Vooral dat laatste is ook een stokpaardje van Annelies Thoelen. “Ik vind dat het realiseren van zoveel mogelijk levenskwaliteit ook inhoudt dat mensen hun vrije tijd kwalitatief kunnen invullen. Voor de ene is dat cultuur, de andere heeft sportinfrastructuur nodig, en nog iemand anders gaat graag op café. Vanuit mijn ervaring wil ik hier voor ons district iets betekenen”, zegt ze. Jan Braeckmans vult aan: “Annelies Thoelen is expert binnen het Vlaamse cultuurbeleid. Ze legt bijvoorbeeld momenteel de laatste hand aan het gloednieuwe Bovenlokaal Cultuurdecreet dat zeker voor Antwerpen vele deuren kan openen. Het binnenhalen van haar netwerk en kennis zal het vrije-tijdsbeleid binnen het district geen windeieren leggen en maakt dat we een rechtstreekse lijn hebben met het Vlaamse niveau”.

 

Ook de ervaring van Dirk Vanlommel als zaakvoerder en districtsraadslid is zeer waardevol voor het voeren van een betrokken beleid. “Als districtsraadslid wil ik zoveel als mogelijk onze bewoners in dit bestuur vertegenwoordigen, rekening houdende met de noden en bezorgdheden van de bewoners van ons district in het algemeen. En mijn wijk Linkeroever in het bijzonder.”, zegt hij. “Dirk Vanlommel is een onmisbare schakel binnen onze districtswerking. Hij combineert jarenlange ervaring met een ondernemende hands-on mentaliteit en hij is tevens voorzitter van vzw Linkeroever Leeft, een vzw die het cultureel leven op Linkeroever ondersteunt.”, aldus Braeckmans.

 

Jan Braeckmans zelf groeide op in de universiteitsbuurt maar woont ondertussen al twee jaar vlakbij Den Bell. Na een lang engagement binnen JongCD&V werd Jan in 2013 voorzitter van CD&V District Antwerpen. Ook op nationaal niveau is hij actief in talrijke werkgroepen (bv. ‘Grootstedelijk beleid’) en was hij vele jaren lid van de Raad van Bestuur van JongCD&V. Jan houdt zich bezig met burgerparticipatie, ecologie/leefbaarheid en de goede invulling van schaarse (publieke) ruimte in de stad.

 

Het vandaag voorgestelde trio is alvast ambitieus. “We gaan voor niets minder dan de weg vooruit, en willen mee besturen in de volgende legislatuur”, zegt Peeters. Die ambitie wil de partij op districtsniveau realiseren door in te zetten op meer burgerparticipatie en prioriteit te geven aan warme buurten waarin mensen zich thuis voelen.