Vandaag solliciteren 30 jonge werkzoekenden tijdens Pitch4Work voor een job via de uitzendsector op een bijzondere manier.
24 mei 2018

Tijdens een blind audition moeten de kandidaten zich zo goed mogelijk voorstellen om minstens een van de acht uitzendkantoren te overtuigen van hun competenties en hun stoel te laten draaien - naar het concept van het bekende tv-programma. De kandidaten die overtuigen, hebben een afspraak met een uitzendkantoor op zak om hen te oriënteren naar een interimjob. Doel van het initiatief Pitch4Work is kortgeschoolde jongeren versterken in hun zoektocht naar werk.

 

Ongeschoolde of kortgeschoolde jongeren die werk zoeken, hebben het niet makkelijk. De meeste jobs worden steeds complexer en de eisen liggen hoger. De stad wil deze jongeren sterker maken op de arbeidsmarkt en hen helpen in hun zoektocht naar werk. Daarvoor zette ze onder andere het initiatief Engage+ op. Daarmee ondersteunt de stad Antwerpen bedrijven die hun deuren willen openzetten om hun activiteiten en jobopportuniteiten te tonen aan werkzoekenden, zodat zij een realistisch beeld krijgen van de bedrijfswereld waarin ze zullen terechtkomen.

 

Pitch4Work – focus op de uitzendsector met een blind audition

Binnen Engage+ wordt Pitch4Work georganiseerd. Dit project legt de focus op de uitzendsector. Het is geen gewone ontmoeting tussen jongeren en uitzendkantoren maar gaat tewerk volgens de formule van een bekend tv-programma.

 

Tijdens een pitch krijgen jongeren de kans om zich één voor één gedurende een minuut voor te stellen aan een panel dat acht uitzendkantoren vertegenwoordigt: Actief, Forum jobs, Go4jobs, Talentus, Qjobs, Startpeople, Waw jobs en Ago jobs. De consulenten zitten in een stoel, met hun rug naar de jongere gekeerd. Deze sollicitatie is dus een blind audition. Wanneer de jongere een consulent overtuigt, draait deze zijn stoel en ziet hij of zij de kandidaat. De kandidaten die een uitzendconsulent overtuigden, hebben een afspraak met een uitzendkantoor op zak om hen te oriënteren naar een interimjob.

 

De jongeren waarvoor niemand zijn stoel omdraait, krijgen constructieve feedback over hun sollicitatie en tips om zich beter voor te stellen en te profileren tijdens een sollicitatiegesprek. Zij worden opgevangen door hun begeleiders van SBS Skillbuilders die hen met deze feedback verder zullen ondersteunen in het verbeteren van de presentatie van hun kandidatuur. Zo worden deze jongeren sterker in hun zoektocht naar werk.

 

Marc Van Peel, schepen voor werk: “We hebben voor dit project samengewerkt met acht interimkantoren uit Antwerpen die interimsjobs aanbieden in verscheidene sectoren. Het zijn stuk voor stuk jobs waarvoor deze jongeren in aanmerking komen. Ik wens deze jongeren alvast veel succes met deze unieke maar ook nuttige ervaring. Ze zullen met Pitch4Work immers niet alleen de uitzendkantoren leren kennen maar ook hoe ze zich in korte tijd zo goed mogelijk kunnen presenteren bij een toekomstige werkgever.”

 

Het project Pitch4Work is een initiatief van de stad Antwerpen samen met SBS Skillbuilders (organisatie die jongeren coacht op weg naar werk) en het VFU (Vormingsfonds voor Uitzendkrachten).

 

Voorbereidende sollicitatie-workshop

De jongeren beginnen niet onvoorbereid aan de blind audition. Tijdens een voorbereidende workshop oefenden de 30 kortgeschoolde jongeren die vandaag hun kans wagen hun sollicitatievaardigheden. SBS Skillbuilders trainde hen om in één minuut zichzelf zo sterk mogelijk voor te stellen en hun vaardigheden, competenties en attitudes uit te lichten. Ze leren de potentiële werkgever te overtuigen van hun capaciteiten, los van cv en diploma, die niet langer de enige leidraad vormen voor een job.