Voor Antwerpen hebben wij ons altijd gefocust op wat echt belangrijk is: oplossingen. Minder beton, meer natuur. Meer fietsveiligheid & een wijkagent die de wijk kent. Dat is ons toekomstproject voor onze stad. Dat is een #wereldstadopmensenmaat.
13 oktober 2018

Beste Antwerpenaar,

De afgelopen weken en maanden is er veel gezegd over de toekomst van Antwerpen. Ik heb daarbij steeds geprobeerd om de focus te leggen op wat écht belangrijk is. En dat bent u, de Antwerpenaar. Want het schoon volk zit wat ons betreft niet op’t Schoon verdiep, maar wel achter elke gevel van onze prachtige stad.

Stappen vooruit zetten doe je door rustig en met respect naar elkaar te luisteren, duidelijke afspraken te maken én ook na te komen. Op deze manier heb ik jarenlang de Vlaamse en Federale Regering mee geleid. Die ervaring wil ik ook bijzonder graag ten dienste stellen van Antwerpen en haar inwoners.

En dat wil ik voor de volle 100%. Als ik verantwoordelijkheid opneem in het beleid van deze stad, zal ik al mijn andere functies neerleggen. Een wereldstad bestuur je niet halftime: daar steek je al je tijd in. Alleen zo kunnen we onze ambities waarmaken. Ik ga voor een stad waar je niet tégen elkaar maar mét elkaar leeft. Waar je veilig kan rondfietsen, met minder beton en meer natuur. Een wereldstad waar de lucht gezond is en ieder een park in zijn buurt vindt. Een stad waar goeie afspraken gemaakt én nageleefd worden door alle bevolkingsgroepen, waar de wijk de politie kent en de politie de wijk.

Een stad ook waar iedereen de kans krijgt om te werken, waar lokale ondernemers écht floreren en met een haven die de motor is van een goed leven voor elk van ons. Een echte wereldstad op mensenmaat, waar we samen fier op kunnen zijn. Ik ben ook ongelofelijk trots dat er opnieuw een sterke, frisse, jonge CD&V-ploeg is opgestaan om dit toekomstproject voor Antwerpen mee te realiseren. Samen met hen wil ik er met hart en ziel voor gaan.

Daarom, beste Antwerpenaar, vraag ik uw stem.

Met vriendelijke groeten,
KRIS PEETERS