Sonja De Meyer (V&M, lijsttrekker CD&V Merksem), Julia Van Gils (CD&V Senioren Antwerpen) en Rosa De Win (afdeling senioren Merksem) sloegen de handen in elkaar in het Merksemse Gildenhuis, een begeesterde locatie waar engagement de sleutel is.
26 mei 2018

 

Sus Schrauwen trakteerde de aanwezigen op een enthousiaste toelichting en rondleiding in het Gildenhuis. Dankzij hem is daar een sociale kruidenier gehuisvest met ontmoetingsruimte. Van daaruit groeide ook zijn initiatief Blinken, dat zijn stek gevonden heeft in Merksem Dok. Blinken is een samenwerking tussen verschillende organisaties in Merksem die streven naar een verhoogde betrokkenheid van mensen die het financieel moeilijk hebben bij vrije tijd en cultuur.

 

Het parochiehuis kreeg enkele jaren geleden een nieuw jasje, momenteel is de tuin aan de beurt. Een project voor en door vrijwilligers met gerecycleerde materialen en oog voor ecologie, waaruit een prachtige tuin aan het groeien is met petanquebaan en terras. Uiteindelijk zal deze tuin een echte levendige buurttuin worden.