Op 9 november deelde Vrouw & Maatschappij voor de 18de keer witte lintjes uit om het geweld tegen vrouwen aan te kaarten. Onze lokale afdeling was paraat aan het station van Antwerpen-Berchem.
9 november 2018

Dit jaar focust de Witte lintjesactie van V&M op de problematiek van tienerpooiers en hun slachtoffers. Tienerpooiers zijn mensenhandelaars die zich specifiek richten op jongeren. Net zoals bij slachtoffers van mensenhandel met oog op seksuele uitbuiting, zijn de meeste slachtoffers van tienerpooiers vrouwelijk. Bovendien gaat het vaak, maar niet altijd, om bijzonder kwetsbare en jonge meisjes, die alreeds uit een precaire situatie komen. 

 

Voor het vijde jaar op rij werd met een groep lokale enthousiaste vrouwen én mannen post gevat aan het station te Berchem tussen 7.30u en 9u, omdat dan veel mensen de trein naar het werk nemen of met de trein arriveren om naar hun werk te gaan.

 

Ook dit keer mochten we naast onze enthousiaste groep vrijwilligers opnieuw onze vrouwelijke mandatarissen: Caroline Bastiaens (schepen Stad Antwerpen) Nahima Lanjri (Federaal Volksvertegenwoordiger en districtsraadslid Borgerhout) en Galina Mathusina (gemeenteraadslid Antwerpen) verwelkomen. Maar we konden ook een beroep doen op Orry Van de Wauwer (Vlaams Volksvertegenwoordiger). Regiovoorzitster Sonja De Meyer werd tijdens de actie geïnterviewd door Radio 2.

 

Tot onze grote vreugde konden we vaststellen dat niet alleen vrouwen maar ook mannen, alsook leden van andere partijen, mensen van een andere geloofsovertuiging etc. het gesprek met ons aangingen en onze actie ten volle wilden ondersteunen. 

 

Meer weten over de actie? Lees dan verder op de website van Vrouw en Maatschappij.