Méér groen en beter groen voor de Antwerpenaar

Een wereldstad op mensenmaat is een groene stad. De toenemende bevolkingsgroei zet extra druk op onze beschikbare ruimte. Groene en open ruimtes zijn schaars in Antwerpen. Onze straten en pleinen zijn bekleed met overbodig beton en stenen, dat verhindert waterinfiltratie en doet de stad extra opwarmen. CD&V Antwerpen stelt een concreet plan voor meer groen in de stad voor: een buurtpark op 300m van de deur en een stadspark op 1000 m van iedere Antwerpenaar binnen de Singel.
 

De droge junimaand houdt ons wakker, letterlijk en figuurlijk. Daarom maakt CD&V Antwerpen plannen om de stad leefbaar te houden, tijdens koude én warme dagen. De inspiratie voor deze plannen vonden we in onze gesprekken met Antwerpenaren, onder andere in het district Antwerpen. Vandaag rondt het team van dit district zijn huisbezoeken af en geeft het enkele tastbare oplossingen om Antwerpen te verfraaien en verfrissen.

 

Op ons verkiezingscongres op zaterdag 23 juni stelden we de speerpunten van ons verkiezingsprogramma voor. Met deze voorstellen en met heel wat enthousiaste mensen gaan we voor een wereldstad op mensenmaat. Bekijk hier het volledige programma: https://www.dewegvooruitantwerpen.be/verkiezingsprogramma

 

Onder andere districtsraadslid Dirk Vanlommel gidste de deelnemers langs de bekende en onbekende plekken van Linkeroever. Tijdens de wandeling werd er meer toelichting gegeven bij de nieuwe ontwikkelingen die er plaatsvinden en in de steigers staan. Achteraf werd er uitgebreid nagekaart en gingen we in dialoog met de buurtbewoners.

 

 

 

 

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Hugo Claus. Achter vele maskers’ en als eerbetoon aan Hugo Claus tien jaar na zijn overlijden, zochten het Letterenhuis en Radio 1 samen naar de mooiste zin van Hugo Claus. Ongeveer 1000 luisteraars brachten hun stem uit en op vrijdag 23 maart werd de schoonste zin bekend gemaakt door Hilde Van Mieghem. Nu krijgt de zin een plek waar hij thuishoort: op de gevel van het Letterenhuis, dicht bij het archief van Hugo Claus en dus ook dichtbij de tentoonstelling over zijn leven en werk.

 

Dat blijkt uit antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Antwerps volksvertegenwoordiger Van De Wauwer. De maatregel moet de doorstroming van het tramverkeer verbeteren.

 

Bericht van Het Laatste Nieuws: 

In Gazet Van Antwerpen lees je dit opiniestuk van Sam Voeten, CD&V Merksem, en Jan Braeckmans, CD&V district Antwerpen.

Antwerpen was met haar lage-emissiezone (LEZ) dé pionier van Vlaanderen, en terecht. Duizenden vervuilende wagens worden vandaag de dag uit onze stad geweerd. Of dat ook tot minder luchtvervuiling leidt, is momenteel nog onduidelijk. Op heel wat plekken zal het er gevoelig op vooruit gaan. Maar de LEZ alleen zal niet voldoende zijn. Er is meer nodig willen we vooruitgang boeken.

 

De spanning is voelbaar wanneer de vuurkunstenaar Stevarius met een resem trucjes dichter en dichter bij de stapel kerstbomen komt. De toeschouwers op het Frederik Van Eedenplein variëren van jong en wild tot oud en wijs, allen houden ze hun adem in wanneer het moment eindelijk daar is. De vlam verspreidt zich snel tussen de dorre sparren die enkele weken uitgedroogd zijn in de woonkamers bij mensen thuis, niet veel later staat de hele boel in lichterlaaie. Een schouwspel, dat is zeker. En wie hier staat, ziet daar natuurlijk geen kwaad in.

 

Pagina's