In oktober 2017 werd de European Disability Card gelanceerd.  Deze kaart bevordert de toegang van personen met een beperking tot culturele, sportieve en vrije tijdsactiviteiten in gans Europa. In ons land nemen reeds meer dan 400 musea, theaters, sportclubs en andere organisaties deel aan de kaart. En ook 51 Vlaamse gemeenten hebben zich al ingeschreven. Maar de stad Antwerpen ontbrak nog. ‘’Hoog tijd om dat te veranderen’’, zegt CD&V-fractievoorzitter Nahima Lanjri.

Het Zorgbedrijf plant al langer project De Oever, ter hoogte van de Korte Ridderstraat en De Oever. 34 assistentieflats, 18 appartementen, een dienstencentrum en 9 handelsunits. De Stad weigerde echter deze vergunning stilzwijgend, waarna het Zorgbedrijf in beroep ging bij de Deputatie.

Op de gemeenteraad van 17 februari bevroeg fractieleider Nahima Lanjri schepen Tom Meeuws over het onbenut potentieel van daken voor zonnepanelen. Want in 2005 sloot Antwerpen zich aan bij de Convenant of Mayors, een initiatief van de Europese Commissie waarbij steden zich engageren de CO2-uitstoot op hun grondgebied af te bouwen. In het kader van dit convenant rapporteert de stad Antwerpen jaarlijks over de evolutie van de uitstoot van broeikasgassen.

Méér groen en beter groen voor de Antwerpenaar

Een wereldstad op mensenmaat is een groene stad. De toenemende bevolkingsgroei zet extra druk op onze beschikbare ruimte. Groene en open ruimtes zijn schaars in Antwerpen. Onze straten en pleinen zijn bekleed met overbodig beton en stenen, dat verhindert waterinfiltratie en doet de stad extra opwarmen. CD&V Antwerpen stelt een concreet plan voor meer groen in de stad voor: een buurtpark op 300m van de deur en een stadspark op 1000 m van iedere Antwerpenaar binnen de Singel.
 

De droge junimaand houdt ons wakker, letterlijk en figuurlijk. Daarom maakt CD&V Antwerpen plannen om de stad leefbaar te houden, tijdens koude én warme dagen. De inspiratie voor deze plannen vonden we in onze gesprekken met Antwerpenaren, onder andere in het district Antwerpen. Vandaag rondt het team van dit district zijn huisbezoeken af en geeft het enkele tastbare oplossingen om Antwerpen te verfraaien en verfrissen.

 

Op ons verkiezingscongres op zaterdag 23 juni stelden we de speerpunten van ons verkiezingsprogramma voor. Met deze voorstellen en met heel wat enthousiaste mensen gaan we voor een wereldstad op mensenmaat. Bekijk hier het volledige programma: https://www.dewegvooruitantwerpen.be/verkiezingsprogramma

 

Onder andere districtsraadslid Dirk Vanlommel gidste de deelnemers langs de bekende en onbekende plekken van Linkeroever. Tijdens de wandeling werd er meer toelichting gegeven bij de nieuwe ontwikkelingen die er plaatsvinden en in de steigers staan. Achteraf werd er uitgebreid nagekaart en gingen we in dialoog met de buurtbewoners.

 

 

 

 

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Hugo Claus. Achter vele maskers’ en als eerbetoon aan Hugo Claus tien jaar na zijn overlijden, zochten het Letterenhuis en Radio 1 samen naar de mooiste zin van Hugo Claus. Ongeveer 1000 luisteraars brachten hun stem uit en op vrijdag 23 maart werd de schoonste zin bekend gemaakt door Hilde Van Mieghem. Nu krijgt de zin een plek waar hij thuishoort: op de gevel van het Letterenhuis, dicht bij het archief van Hugo Claus en dus ook dichtbij de tentoonstelling over zijn leven en werk.
 

Dat blijkt uit antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een schriftelijke vraag van Antwerps volksvertegenwoordiger Van De Wauwer. De maatregel moet de doorstroming van het tramverkeer verbeteren.

 

Bericht van Het Laatste Nieuws: 

Wie zich tijdens de spits in het Antwerpse premetronetwerk begeeft, kent het fenomeen: passagiers bestormen de tram, de deuren gaan herhaaldelijk open en dicht en het voertuig kan bijgevolg niet tijdig vertrekken. Ondertussen staat de volgende tram nog in de koker aan te schuiven, waarna hetzelfde scenario zich voltrekt.

Pagina's