Herinnert u zich de #zuurpruimdading nog? Door een procedureslag van drie buurtbewoners lag de werf op de Gedempte Zuiderdokken maandenlang stil. Er waren (terechte) problemen met de mobiliteit, maar en cours de route schrapte men met behulp van een dading ook een sportterrein én élk toekomstig, groot evenement. Dat betekende bijvoorbeeld vaarwel voor Antwerpen Zingt... . Gemeenteraadslids Sam Voeten waarschuwde toen het stadsbestuur.

Voor wie maar niet gewend geraakt aan de digitale gemeenteraden en al die afkortingen, alvast een korte samenvatting van wat ons maandagavond bezig hield. De gemeenteraad bevatte voor deze tweede digitale sessie alvast minder punten initiatiefrecht dan die van april. Toen moest er noodgedwongen dinsdagavond verder gedebatteerd worden. Het moet gezegd ook deze keer liep het technisch quasi probleemloos, buiten een nukkige pc voor schepen Kennis. Een pluim voor de mensen bij Bestuurszaken en Digipolis.

Parkeren

“Ik ben van jongs af al geïnteresseerd geweest in politiek. Ik ben dan ook blij dat ik hier de eed kan afleggen. Het zal in het begin zeker wat zoeken zijn. Met CD&V hebben we deze legislatuur een wat atypische rol. Na honderd jaar zitten we niet meer in het Antwerpse stadsbestuur. Het is ook geen evidente coalitie. Ze stond ook niet bovenaan de wenslijst van de Antwerpenaar. Met een links-rechtse coalitie kunnen we als centrumpartij in de oppositie wel een interessante rol spelen.”
 

We hebben een goede score gekregen van een tijdelijke coalitie van onder meer Bond Beter Leefmilieu, Fietsersbond, Greenpeace en Kom Op Tegen Kanker. Ze geeft onze partij een 10/10. We hebben dan ook veel maatregelen voorgesteld om onze luchtkwaliteit te verbeteren. Je leest ze allemaal in ons verkiezingsprogramma http://www.dewegvooruitantwerpen.be/content/duurzaam-wonen-propere-levendige-buurten of www.kiesschonelucht.be

De zomer in Antwerpen stond helemaal in het teken van het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Sinds de start op 1 juni tot midden september maakten al meer dan een half miljoen bezoekers kennis met de culturele nalatenschap van Rubens in Antwerpen. Daarmee behaalde het festival reeds meer dan 80 % van het vooropgestelde doel van 625.000 bezoekers, voor de volledige periode van het festival dat nog tot midden januari loopt.

Zes jaar geleden startte Philip Heylen met een uitgebreid takenpakket voor de stad Antwerpen. Hij werd schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten. Voor deze bevoegdheden zijn de ambities in 2012 vastgelegd in een bestuursakkoord. Sinds Caroline Bastiaens de fakkel van hem overnam, heeft ze met veel goeting en passie die dossiers uitgewerkt. De resultaten mogen er zijn, in Gazet van Antwerpen krijgt ze elf groene vakjes. Er zijn bijzonder veel stappen vooruit gezet. 

 

In 2012 ging Marc Van Peel zijn engagement aan met de Antwerpenaar. Als schepen krijg hij het takenpakket: werk, industrie en haven. De opdrachten binnen deze bevoegdheden werden opgenomen in het bestuursakkoord.  Na zes jaar maakt de krant Gazet Van Antwerpen de balans op: heeft hij gerealiseerd wat beloofd werd? 

Het rapport in Gazet Van Antwerpen voor Marc Van Peel: 7 thema’s gerealiseerd en 3 in uitvoering. 

Wat niet in het bestuursakkoord stond eind 2012 maar er bijkomend wel kwam, was de Kieldrechtsluis en natuurlijk het nieuwe Havenhuis.

Pagina's