Sinds eind mei 2017 rijdt er op de marktvoormiddag (dinsdag) van 10 tot 14u een busje langs de appartementsgebouwen van de Roest d’Alkemadelaan en Fruithoflaan. 

De Stap-op-stap-af bus brengt mensen naar de markt, winkel of heti dienstencentrum. 

Voor 2 euro heb je een maandabonnement.

Ook voor Groenenhoek bereidt Berchem een soortgelijk buurtbusje voor, opnieuw met het Zorgbedrijf als partner.

Je bent elke dag welkom om de wondere Berchemse wereld te ervaren. Smaken, en lekkere dingen staan zoals steeds centraal in heel onze centrale winkelas. 
 

 

 
Edwin De Cleyn trekt de lijst voor CD&V in Berchem: "Koning fiets, keizer wandelaar. Als lijsttrekker van CD&V Berchem wil ik samen met de buurt, middenstand en verenigingen werken aan een voet- en fietspadplan voor Berchem."
 

Dankzij de medewerking van vele enthousiastelingen kregen de bezoekers een bijzonder vol programma aangeboden.

Van lekkere hapjes, ebru (papier marmeren door verf), knutselworkshop schaduwpoppen maken, draaiende derwitsjen, ...

Heel het Cultureel Centrum in Berchem werd ingepalmd om allerlei elementen van de Turkse cultuur voor te stellen. 

Na deze succesvolle start, komt er uiteraard een volgende editie in het najaar. De aandacht zal dan gaan naar een ander gebied.

De senioren konden proeven van een heel aantal mogelijke sporten, ook mensen uit woonzorgcentra werden niet vergeten en konden deelnemen.

Vorig jaar plaatse het district Berchem sporttoestellen aan dienstencentrum De Meere, Corneel Jaspersstraat. Districtsschepen voor senioren, Edwin De Cleyn, kon alweer goed nieuws brengen. Dit jaar worden sporttoestellen aan het dienstencentrum De Veldekens gepland, aan de Frans Beckersstraat.

CD&V Districtsschepen Edwin De Cleyn was zeer tevreden over de grote repons op zijn initiatief: "We werkten hiervoor samen met het Zorgbedrijf en met sociale economiewerkplaats CAW/Travant, het Fietsateljee. Zij maakten ook voor elk dienstencentrum een fietsherstelkit. Met zo’n kit kunnen fietsers in de dienstencentra zelf kleine reparaties uitvoeren aan hun fiets.