Kris Peeters: "We hebben van het federale parket via de minister van justitie de bevestiging gekregen dat Rediart Cankja aangehouden is op verdenking van drugshandel. Met deze bevestiging is voor ons duidelijk dat deze man niet thuis hoort op onze lijst. Hij zal geen kandidaat zijn voor de stad, noch voor het district Ekeren.

 

 

Op maandag 22/1 keurde de districtsraad het nieuwe parkeerplan voor Ekeren-centrum goed: de blauwe zone wordt uitgebreid.

 

Tamara Heynen zal CD&V in Ekeren vertegenwoordigen: "Samen met u wil ik de Ekerse mobiliteit uitbouwen. Met onder andere een shop & go-zone op het Kristus-Koningsplein, met deelfietsen en met deelscooters gaan we voor mobiliteit op maat van de Ekeraar!”

 

Vanaf 25 september geldt in Groot Hagelkruis in Ekeren een verbod voor voertuigen van meer dan 3,50 ton. Plaatselijk vrachtverkeer kan wel nog door om te laden en lossen. In de Beekstraat en Karel Seclefstraat geldt vanaf dan een lengtebeperking boven op de bestaande tonnagebeperking om te vermijden dat vrachtwagens zich vastrijden in de smalle straten. 

Districtsschepen Tamara Heynen: “Ik ben zeer tevreden met de tonnagebeperking, zeker met een grote school om de hoek , is weren van doorgaand vrachtverkeer belangrijk.”

De tram rijdt, volgens de laatste planning, vanaf maart tot aan de Havanasite. Deze uitbreiding van het openbaar vervoer biedt de bewoners van de woonwijken Luchtbal en Rozenmaai hun extra toegang tot de stad. Voorlopig rijdt er langs deze wijk een Lijnbus. “Met wat pech rekenen bewoners nu tot veertig minuten om met de Lijnbus naar de Groenplaats te gaan”, berekent Galina Matushina, CD&V gemeenteraadslid.