Om grote drukte met draaiende voertuigen aan de schoolpoort te vermijden, wordt er in de Boekstraat een schoolstraat ingevoerd. Een nadarhek, dat ter hoogte van de Sint-Jan Vianneystraat geplaatst wordt, zal de straat afsluiten. Zo wordt er aan het begin en het einde van de schooldag voorrang gegeven aan schoolgaande kinderen en hun ouders of begeleiders die zich te voet of met de fiets verplaatsen.

 

Het gaat om een proefproject dat gedurende negen maanden loopt, tot 31 december 2019. Daarna wordt het geëvalueerd.

 

 

Het nieuwe bewind van Wilrijk, met precies dezelfde personen als in het vorige, heeft gisteren zijn ambities in het ontwerp van het bestuursakkoord voorgesteld: op het nippertje voor de installatievergadering vanavond. Het is wel degelijk een ontwerp, want Wilrijkenaren kunnen er nog mee aan sleutelen.

 

De straat  wordt autoluw, krijgt een tijdelijke, creatieve groene inrichting en de bewoners staan mee in voor het groenonderhoud.

 

 

 

De symbolische vijfhonderdste boom die donderdag werd aangeplant in het Wanninckhovepark aan de Planetariumlaan in de Neerlandwijk, is een notelaar. “Zijn vruchten hebben bovendien heel wat heilzame effecten tegen onder meer cholesterol, diabetes en ontstekingen”, vult districtsschepen voor Groenvoorziening Hans Ides (CD&V) aan.

 

Netjes verdeeld

 

Kinderen uit de lokale basisschool Rozenkrans zorgden op woensdag 8 november voor een feestelijke inhuldiging van de nieuwe Jommeke-stripmuur in Wilrijk. Door de ligging van de muur op de hoek van de Gaston Fabrélaan en de expressweg R11 met de Heistraat zal de tekening heel wat opzien baren. De tekening bestrijkt een totale oppervlakte van meer dan 200m² is daarmee één van de grootste stripmuren van het land.

 

 

“Het verenigingsleven in Wilrijk bloeit. Daarom wil ik de uitbreiden en verbeteren. Samen met de buurt gaan we na hoe iedere bewoner kan genieten van de nieuwe lokalen. Iedereen thuis in zijn Wi(lr)jk.”

 

Pagina's