Luc Antheunis

Luc werd geboren en getogen in ’t Stad en werkt al 28 jaar als zelfstandig vertegenwoordiger. “Maar ik heb mijn hart verloren aan het water, de Schelde, de haven, de boten”, zegt hij.  “Producten, culturen, ideeën zijn ooit over het water verspreid tot in alle uithoeken van de wereld. Via de haven van Antwerpen worden er dagelijks internationaal tonnen goederen verscheept. Het is een belangrijke pijler van onze economie én een bron van ontspanning en plezier.”

Als van jongs af was Luc actief bij de Zeescouts, waar hij de laatste 25 jaar voorzitter was en vandaag nog steeds een zeer betrokken erevoorzitter. Via zijn politiek engagement wil hij zich inzetten voor het bewaren van ons maritiem erfgoed en het promoten van de haven als boeiende werkplek bij onze jongeren.

“Bovendien moeten we investeren om de Schelde te promoten als een leuke vakantiebestemming dichtbij huis of een fijne dagtrip”, zegt Luc. “En in onze Stad aan de Stroom moeten we uiteraard ook ruimte en mogelijkheden blijven bieden aan watersporters en maritieme jeugdbewegingen”, aldus Luc.