“Ik ben van jongs af al geïnteresseerd geweest in politiek. Ik ben dan ook blij dat ik hier de eed kan afleggen. Het zal in het begin zeker wat zoeken zijn. Met CD&V hebben we deze legislatuur een wat atypische rol. Na honderd jaar zitten we niet meer in het Antwerpse stadsbestuur. Het is ook geen evidente coalitie. Ze stond ook niet bovenaan de wenslijst van de Antwerpenaar. Met een links-rechtse coalitie kunnen we als centrumpartij in de oppositie wel een interessante rol spelen.”

 

 

In België zou slechts een op de vijf mantelzorgers gebruikmaken van deze premie. Lanjri vermoedt dat dit in Antwerpen nog veel minder is omdat slechts enkele districten zo'n premie aanbieden. Het zijn de districten die hiervoor bevoegd zijn.

 

De districten Deurne, Berchem, Hoboken en Wilrijk hebben vandaag al mantelzorgpremies voor hulpbehoevende ouderen. Die gaan van 120 euro per jaar in Deurne, 150 euro in Berchem en Hoboken tot 175 euro per jaar in Wilrijk. CD&V Antwerpen wil voor de volgende legislatuur een mantelzorgpremie in elk district.

 

 

Vicepremier Kris Peeters geeft omfloerst toe dat zijn partij geen punten heeft gescoord door naar het ontslag van Theo Francken (N-VA) te hinten. “Als je blaft, moet je ook bijten, anders blaf jebeter niet.” Maar hij blijft stoïcijns onder de provocaties van Bart De Wever. “CD&V zal er alles aan doen om de rit uit te doen met de regering-Michel.”

 

 

Na meer dan 400 jaar komt het weer thuis: Rubens' 'Kindermoord van Bethlehem'. Schepen Caroline Bastiaens onderhandelt over de tijdelijke terugkeer van Rubens' werk uit Canada naar zijn Antwerpen. Het meesterwerk is een van de vele trekpleisters van het Barokjaar in 2018.

 

CD&V Antwerpen is voorstander van alert bestuur voor Antwerpen. Alert bestuur betekent dat de eerste prioriteit is om misdaden en onveiligheid te voorkomen. Preventie is het startpunt, repressie het slotstuk. Dat is de enige juiste volgorde én de beste garantie op minder criminaliteit en een hoger veiligheidsgevoel. 

CD&V, met Nahima Lanjri en Kris Peeters voorop, houdt in de aanloop naar de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen van 2018 een rondetafelgesprek met sociale organisaties die zich bezighouden met armoedebestrijding. “Vooral kinderarmoede is een groot probleem”, zegt Kris Peeters, die bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 lijsttrekker is voor CD&V. “28% van de kinderen die maximaal drie jaar zijn en in Antwerpen wonen, leven in armoede. Vijf jaar geleden was dat nog 23%.”

 

Van de Wauwer volgt Caroline Bastiaens (CD&V) op in het Vlaams parlement. Zij werd in november vorig jaar schepen. Bastiaens had toen wel een licht duwtje nodig om ontslag te nemen als parlementslid. Die por kwam vooral van de jongeren binnen de Antwerpse afdeling, die vonden dat zij door te cumuleren, belette dat Van de Wauwer naar het parlement kon. “Caroline zag dat toen ook snel in en ik ben haar dankbaar voor de kans die ik nu krijg”, zegt Van de Wauwer.
 

 

 

 “Er moet zo snel mogelijk een armoedetoets komen, die de gevolgen van elke regeringsbeslissing voor mensen in armoede meet.”

Pagina's