Vandaag zijn heel wat voorzieningen of individuen met een beperking op zoek naar aangepaste fietsen.

 

Burgemeester Bart De Wever kondigde met operatie Nachtwacht een volgende stap aan in de strijd tegen druggerelateerd geweld. De volgende maanden zullen er, met de focus op de districten Deurne en Borgerhout, extra patrouilles en systematische identiteitscontroles zijn . Maandag jongstleden vond er rond deze aanpak een themadebat plaats op de gemeenteraadscommissie. Achter gesloten deuren werden verschillende diensten aan het woord gelaten om de strijd tegen het drugsgeweld scherper toe te lichten.

 

De coronacrisis dwong ons als maatschappij de voorbije weken tot ongeziene ingrepen. Beperkingen vaak die heel wat mensen, bedrijven en organisaties naar adem deden happen. Langzaam keren we terug naar het (nieuwe) normaal, maar de gevolgen van deze crisis zullen we nog lang voelen. Met name onze talrijke Antwerpse cultuur, sport –en jeugdverenigingen zijn kwetsbaar voor de terugslag van deze ongeziene gezondheidscrisis.

Jaarlijks rond deze periode stuurt de provincie Antwerpen haar aanslagbiljet uit naar haar inwoners. Op deze brief staat een termijn van twee maanden om 39 euro over te schrijven. Omwille van de coronacrisis besliste het provinciebestuur deze betalingstermijn van twee maanden te verlengen naar vier maanden voor inwoners die hierdoor financieel in de problemen dreigen te komen.

Op het woonwagenterrein in Deurne wonen goed 50 gezinnen, met 25 schoolgaande kinderen. Sommige leven hier al 35 jaar. In 2016 keurde het college zelfs nog het masterplan goed om dit terrein te renoveren, 48 standplaatsen, maximale kostprijs 3,4 miljoen euro. Maar, daar wordt nu blijkbaar helemaal van af gezien. Op 21 februari besliste het college namelijk om het woonwagenterrein van Deurne te sluiten. Dit zonder overleg of een oplossing te bieden voor de 120 personen. Zo houden we enkel het beperkte woonwagenterrein over in Wilrijk.

“Het Verenigd Koninkrijk heeft de Europese Unie eind januari verlaten, maar zolang de onderhandelingen lopen is een harde Brexit nog niet uitgesloten. Die bedreigt in België het werk van maar liefst 42.000 mensen. Om ontslagen te vermijden, moeten de Belgische bedrijven kunnen rekenen op uitzonderlijke steun van de overheid.

In oktober 2017 werd de European Disability Card gelanceerd.  Deze kaart bevordert de toegang van personen met een beperking tot culturele, sportieve en vrije tijdsactiviteiten in gans Europa. In ons land nemen reeds meer dan 400 musea, theaters, sportclubs en andere organisaties deel aan de kaart. En ook 51 Vlaamse gemeenten hebben zich al ingeschreven. Maar de stad Antwerpen ontbrak nog. ‘’Hoog tijd om dat te veranderen’’, zegt CD&V-fractievoorzitter Nahima Lanjri.

En nog maar eind vorige week werd het uitgaanscomplex De Shop, met onder andere Club Vaag, Lima, Roxy, tijdelijk gesloten wegens vergunningsproblemen. “Een verontrustende trend.”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten. “Hopelijk wil het stadsbestuur het Antwerpse nachtleven niet in slaap wiegen. Gentse toestanden moeten we hier absoluut vermijden.”. Een verbindende figuur tussen de stad, de buurt en de sector – zeg maar een Nachtburgemeester – kan volgens CD&V Antwerpen soelaas brengen.

 

“De communicatie van de stad loopt helemaal in de mist in. Inwoners kregen op geen enkel moment een brief met de nodige info.”, zegt gemeenteraadslid Sam Voeten. “Het zou schandalig zijn om hen door nalatigheden van de stad nu te straffen.”. De oppositiepartij vraagt een snelle rechtzetting en eist dat de handhaving on hold wordt gezet.

 

 

9 scholen in provincie Antwerpen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits jaarlijks samen 680.000 euro huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren. De projecten komen 2.134 leerlingen ten goede en zorgen voor 613 extra plaatsen in de klas.

 

Pagina's