En nog maar eind vorige week werd het uitgaanscomplex De Shop, met onder andere Club Vaag, Lima, Roxy, tijdelijk gesloten wegens vergunningsproblemen. “Een verontrustende trend.”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Sam Voeten. “Hopelijk wil het stadsbestuur het Antwerpse nachtleven niet in slaap wiegen. Gentse toestanden moeten we hier absoluut vermijden.”. Een verbindende figuur tussen de stad, de buurt en de sector – zeg maar een Nachtburgemeester – kan volgens CD&V Antwerpen soelaas brengen.

 

“De communicatie van de stad loopt helemaal in de mist in. Inwoners kregen op geen enkel moment een brief met de nodige info.”, zegt gemeenteraadslid Sam Voeten. “Het zou schandalig zijn om hen door nalatigheden van de stad nu te straffen.”. De oppositiepartij vraagt een snelle rechtzetting en eist dat de handhaving on hold wordt gezet.

 

 

9 scholen in provincie Antwerpen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits jaarlijks samen 680.000 euro huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren. De projecten komen 2.134 leerlingen ten goede en zorgen voor 613 extra plaatsen in de klas.

 

“Het Antwerps bestuursakkoord bevat op verschillende domeinen maatregelen die we zelf ook zouden nemen.”, zegt CD&V-fractievoorzitter Nahima Lanjri. “Een aantal andere zaken doen ons de wenkbrauwen fronsen.”, klinkt het. Omdat CD&V Antwerpen de nieuwe bestuursploeg het voordeel van de twijfel gunt, onthield ze zich bij de stemming.

 

 

Het culturele stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' lokte de afgelopen acht maanden iets meer dan een miljoen bezoekers naar Antwerpen. Opvallend is dat de helft daarvan uit het buitenland komt. Vooral de kathedraal en de Carolus Borromeuskerk waren erg populair met 212.000 en 204.000 bezoekers.

 

 

Resultaten tonen noodzaak aan luchtmeester

De resultaten van het luchtkwaliteitsonderzoek Curieuzeneuzen zijn binnen. Ze zijn duidelijk en ernstig. Alleen met duidelijke bijkomende initiatieven kunnen we de luchtkwaliteit verbeteren. Noodzakelijke maatregelen die behalve de luchtkwaliteit ook de leefbaarheid in de stad verbeteren. CD&V Antwerpen reikt zeven tastbare ingrepen aan.

Kris Peeters, lijsttrekker CD&V Antwerpen:

Zes jaar geleden startte Philip Heylen met een uitgebreid takenpakket voor de stad Antwerpen. Hij werd schepen voor cultuur, economie, stads- en buurtonderhoud, patrimonium en erediensten. Voor deze bevoegdheden zijn de ambities in 2012 vastgelegd in een bestuursakkoord. Sinds Caroline Bastiaens de fakkel van hem overnam, heeft ze met veel goeting en passie die dossiers uitgewerkt. De resultaten mogen er zijn, in Gazet van Antwerpen krijgt ze elf groene vakjes. Er zijn bijzonder veel stappen vooruit gezet. 

 

In 2012 ging Marc Van Peel zijn engagement aan met de Antwerpenaar. Als schepen krijg hij het takenpakket: werk, industrie en haven. De opdrachten binnen deze bevoegdheden werden opgenomen in het bestuursakkoord.  Na zes jaar maakt de krant Gazet Van Antwerpen de balans op: heeft hij gerealiseerd wat beloofd werd? 

Het rapport in Gazet Van Antwerpen voor Marc Van Peel: 7 thema’s gerealiseerd en 3 in uitvoering. 

DeWaterbus heeft sinds zijn lancering op 1 juli 2017 ruim 300.000 passagiers vervoerd op de lijn tussen Hemiksem en het Steenplein. Het Havenbedrijf wil samen met de andere stakeholders deze vorm van watermobiliteit in combinatie met het fietsverkeer verder stimuleren. Daarom wordt vanaf 8 oktober de huidige zuidelijke route uitgebreid met een noordelijke route in het havengebied. Vanaf begin 2019 komt hier een oostelijke route bij naar het Albertkanaal.

Pagina's